McMaster Campus Store: A Thoughtful Intervention

Posted on Oct 14, 2014 in New Projects

ATA_Campus_Store_blog_01

ATA_Campus_Store_blog_02

In order to provide barrier free access to the McMaster University Campus Bookstore at the main entrance, interior walls on North and East side of vestibule were removed to increase the floor area. The existing stairs within the vestibule were removed and a 1/2 wall rolling shutter door was provided for the proposed book return area. The architectural scheme was a modest and thoughtful play of forms meant to integrate within the context of the existing building in a manner that downplayed any form of architectural intervention – a quiet nod to the existing architecture and context.

Photo Credit “ribbon cutting”: Andrew Baulcomb, McMaster Daily News
Photo Credit “building addition”: Cliff Burkett