Humber College Backfill

Posted on Dec 7, 2016 in New Projects

Humber_Blog_01

The scope of work for Humber Backfill “D” was to transform the windowless JF, Funeral Space into a bright and cheery daycare centre. It required the construction of a new link to connect FX with the existing daycare. ATA was able to tackle all of the challenging aspects of this project while completing the design assignment on schedule. The renovation included demolishing all existing rooms in the funeral service areas and creating new classrooms for the infants and toddlers; an observation room; a staff room; an office and other auxiliary rooms.

As the link encroached under an existing building, the College required that the link blend in, utilizing similar materials and colours. ATA’s use of BIM allowed the daycare staff to fully understand their new space prior to construction. The project is now ready for the daycare, which is reopening in early January of 2017. Photos of the project will soon be available.